DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Jezdecký oddíl FRAMAK se v sobotu 28.července zúčastnil

slavností města Týn nad Vltavou

Naše koně Rennome, Teo a Baron se zkušenými jezdkyněmi v sedlech měli tu čest a kráčeli v čele dlouhého průvodu Baráčnických obcí. 

Všechna paráda začala raním čištěním a sedláním a pak hurá na slavnosti! Na místo srazu na Rychtu na Malou Stranu bylo třeba projít zaplněným městem. Naše koně zvyklí na klid jízdárny a na tiché lesní cesty se ale projevili jako absolutní profesionálovéyes Na starém mostě přes Vltavu je čekala větší zkouška. S důvěrou ve své jezdkyně se na něj vydali bez většího zaváhání. Nezvyklý ruch ve městě, spousta lidí, aut a cizích zvuků sice neustále zaměstnával koňské uši i hlavu, ovšem zvládli vše se ctí. Přestože na starém mostě Renku vylekali 2 mladíci v náladě, k Rychtě se dostali v pořádku a včas. 

Slunce se už v půl desáté ráno snažilo dokázat, že je opravdu léto. Baráčníci v krásných krojích, koně i slavnostně oblečené jezdkyně - všem bylo opravdu teplo. Průvod se seřadil. Naše obavy, jaká bude reakce na zvučnou dechovku, koníci rychle rozptýlili. Pravděpodobně jim tento hudební žánr nevadícheeky Do města se průvod vydal přes starý most a Brašovem k náměstí. 

Na náměstí vkročili za hlaholu zvonů. Podkovy krásně zvonily o dlažební kostky, naši koníci se nesli jako kdyby chodili v průvodu každý týden. Potíž jim občas dělala jen rychlost chůze. Čas od času museli na ty pomalé lidi vzadu počkat - no chápete to? Jak se má v té koňské hlavě srovnat, že na jízdárně se loudat nesmí a teď ... najednou po nich lidi pomalý krok zase vyžadují..wink  

Nakonec naši koníci "dovedli" žíznivé baráčníky z náměstí Tyršovou ulicí až na Sokolovnu a hurá domů. Renka se už nemohla dočkat svého hříbátka a zdálky už ho starostlivě zdravila a vyzvídala, jak se bez ní mělo a jestli se mu náhodou nestýskalo. Baron s Teem měli okamžitě jasno - pořádně se napást a dohnat, co dopoledne zameškali.

 

Krátká ukázka

 

 

 

  

   

 

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...