DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

 

V neděli 29. května pořádal JO FRAMAK  Dětský den.
 

Počasí se nám krásně vyvedlo, dětí se sešlo opravdu hodně - 71 - a bylo na co koukat. Na osmi atrakcích, při kterých si děti mohly zasoutěžit a vyzkoušet své dovednosti bylo neustále plno. Ditvana nás občas přiběhla pozdravit z ohrady, aby dětem taky ukázala jak umí řehtat.  Teo se nechal od dětí naparádit a vykartáčovat, Cézar se s dětmi pomazlil a pochutnal si na laskominách.

Hned na příjezdové cestě si děti mohly zazávodit s míčky na lžičce. Děti byly šikové, dařilo se všem. Některé si vzaly lžičky dvě, do každé ruky jednu. jiné si troufly s míčky utíkat, nejšikovnější proběhly s míčkem na lžičce i opičí dráhu.

A jak se asi chodí na kopytech? To si děti mohly vyzkoušet na druhé atrakci. Chůze na "chůdách" z květníků. Dětem se i tady dost dařilo. Sem tam musel trochu pomoci dospělý, ale o to více bylo legrace.

Házení šipek je dobře známá atrakce dětí i dospělých. Větší děti si sami počítaly body, menší si počítaly kolikrát se trefily do terče a kolikrát do zdi a ty nejmenší se chytře nechaly vysadit a šipky ručně zabodly.

Aby se děti také trochu zklidnily, bylo tu i malování. Samozřejmě na téma koně, příroda. Jak jinak. Děti namalovaly krásné obrázky.

Klasické kuželky se dětem také zalíbily. Šikovnější - a nebyly to jen ty starší - porážely na dva hody všechny kuželky.

Za atrakcí kuželkami si děti mohly hodit míčkem na cíl. Nejmenší účastnice, sotva roční holčička vyřešila svůj úkol po svém. Popadla celou misku s míčky, doběhla k cíli a vysypala je tam. Tahle maličká se v životě neztratí.

Děti předvedly skvělou rovnováhu i na dřevěné houpačce. Sami na ní vymysleli spoustu her.

Největší atrakcí byla ale bezesporu jízda na  Teovi. Děti byly odvážné. Ty, které jsou členy klubu předvedly co všechno už na koni zvládají. Trpělivý Teo vozil děti visící hlavou dolů, jezdící pozadu, ty nejšikovnější se na něm i postavily, nebo předvedly alespoň holubičku. 

Za opravdu krásné odpoledne děkujeme manželům Křivancovým a všem, kdo se na akci podíleli.